3 GABRIELLE

3Gabrielle  smo sveža zasedba nastala v poletju 2016.

Barbara Gabrielle, Daniel Marinič, Gašper Žerjal

Vokal, harmonika in kontrabas...trio dobrih, dobrih muzičarjev.  Vsak izjemen v svojem slogu in kvaliteti.

Original vsak zase. Zemlja, voda, zrak in ogenj, ki pomenijo zemljo-Celost. Topel, divji energični preplet uživačev, ki vsak iz svojega zahtevnega planeta objame oba druga z dosti smeha, začudenja in ekstaze.

Skupaj pa: slovanski etno, pop- jazz. Mešanica vsega.

Izvajamo avtorske pesmi in ljudske. 2 avtorski in eno prekmursko ljudsko smo tudi posneli. 

Pa se podajamo na potep okoli sveta. Pridemo lahko v vaš dom in nadgradimo vaše praznovanje, na kulturne dogodke, ali ustvarimo nepozabne koncerte.

 

Barbara Gabrielle je pesnica, glasbenica, pevka. Z izjemnim vokalom, ki te odene... Njene pesmi so polne miline. Njen glas Je, kot je, toplo, mehko pripovedno doživljanje njenega bogatega sveta. Zanima jo edino in samo kako ona  lahko okrasi svet s svojim dotikom. In spreminja z dotikom glasu in izbranim polaganjem besed v matrico in zapise, ki se zdijo kot da so samoumevni. Ona ve, da zapise kreiramo in ustvarjajo vibracijo in so odgovornost. Ustvarja veliko. Z mnogimi. Bila je 7 let del gledališča v Sng Mariboru, sedaj s predstavo za otroke naokoli po Sloveniji in zunaj :  Zvezdnate, pesmi za otroke , ki je nastala po predlogi Cdja. Zanj je uglasbila pesmi Zvezdane Majhen. Zvezdanine pesmi pa je prepevala že davnega  leta 2001 najprej v njenem prvem samostojnem glasbenem projektu:  Erosija, na katerem je sonete uglasbil in v celoti tudi odigral  glasbeni in vsestranski avtor, ki se ukvarja z ljudskimi izročili sveta, Tomaž Rauch. Deluje predvsem kot pevka, z različnimi glasbeniki. Kot igralka je dejavna, v predstavah  Petra Andreja največkrat.  S samostojnimi koncerti se pojavljala po Sloveniji, samostojno ali kot pevka Slovenske grude. Deluje v gledaliških igrah Toneta Partljiča . Občasno zahaja v tujino, kjer je dejavna kot mentor zborist  zamejskih Slovencev. 

Daniel Marinič in harmonika. Eno, on in instrument - zlitje v glasbeno neskončno bogate svetove. Daniel rojen 1978, je pedagog, umetnik, oplojen z nešteto znanji, med katera sodijo Pedagoska glasbena fakulteta v Mariboru do nadgrajevanja z waldorfsko pedagogiko, kjer je absolviral pa do področja spretnosti ayurvedskega maserja. Z izkušnjami nadgrajena znanja, ki mu jih  je poklonilo zelo aktivirano življenje.

V tem ognjevitem delovanju  je deloval kot glasbeni učitelj, glasbeni mentor, umetniški vodja in glasbenik, avtor v različnih zasedbah in projektih.

Dolgoletni član Centra za pomoč mladim (certifikat Europian Playwork assiociation (projekt Delo in igra) skozi daljše obdobje, 2004 -2014.

Kot Umetniški vodja je po več let deloval v mnogih moških zborovsko-vokalnih zasedbah ali skupinah ki so: skupina Piramida (2 leti), zbor Bezena (2 leti), skupina Kernjak (3 leta), zbor Slava Klavora Maribor (5 let). Je Aktiven predan umetniški vodja orkestra pri Srpskem kulturnem društvu Maribor.

Bil je Korepetitor v 4 letih pri zboru Pavza in 3 leta za zbor na Oš Franc Rozman .

Kot Glasbeni mentor deloval pri Kulturnem društvu Cirkulane pa tudi Korakci za korake in je mentor Skupine Iziwei iz waldorfske šole Maribor.

Član najrazličnejših zasedb v vseh letih. 4 leta je bil član APZ Maribor, v 2015  član mednarodnega glasbenega projekta Duša, šum, ventil in žica. Je aktiven član zasedb, Samson, Kontrakvartet, 3 Gabrielle (Barbara Gabrielle, Daniel, Gašper Žerjal), s katero je 3 pesmi tudi posnel v 2016.

Daniel je kot glasbeni učitelj deloval 3 leta na glasbeni matici Maribor, 4 leta na Gimnaziji Ruše, 4 leta  na Waldorfski šoli Maribor.

Je Avtor glasbe za plesne predstave Iskanje ravnotežja (Katjuša Kovačič) in glasbe za otroško gledališko predstavo Vilinka.  Kot Soavtor glasbe pa za dokumentarni film Hoarrachkogel pa  tudi aranžmajev v pesmih Barbare Gabrielle.

Daniel  Marinič je v glasbenih zapisih svoj delež neskončnosti dodajal v sodelovanju z različnimi umetniki.

Kot harmonikaš je sodeloval, v svojem bogatem povezovanju s poznanimi imeni, umetniki, med katerimi so: Karmina Šilec, Jaka Berger, Dada Kladnik, Sonja Lovrenčič, Tadej Kampl, Tomaž Grom, Zlatko Kavčič, Tadej Vesenjak, Skupina Fajrund, Jure Ivanušič, Seijiro Murayama, Igor Bizget, Urška Gajšt, Polona Leben, Feri Lajnšček, Marko Zaletelj.

Gašper Žerjal - odličen basist, ki je po končanem izobraževanju e-basa in kontrabasa na glasbeni šoli B.A.S.E. pod mentorstvom Mateja Hotka opravil sprejemni izpit na Anton Bruckner Universität v Linzu, smer jazz in improvizirana glasba. Že nekaj let redno sodeluje z orkestrom Druge gimnazije kot somentor ter igra v najrazličnejših zasedbah doma in v tujini. V želji po izpopolnjevanju glasbenega znanja se je udeležil tudi nekaj strokovnih seminarjev, kot so Letna jazz šola v Grožnjanu, Letna jazz šola Boben in Lajna.